As in many older homes, the layout of the existing kitchen in this Adelaide home just didn’t accommodate today’s way of living.  A long, narrow space combined with some awkwardly placed doorways certainly made for a challenging space, but some out-of-the-box thinking by designer Nathan Wundersitz (SpaceCraft Joinery) paved the way for a wonderful transformation.

Nathan began his space planning by closing off the original kitchen doorway, and creating a direct and welcoming entry to the kitchen via an adjoining study nook. The repositioning of this entry allowed a new and practical connection to the dining and living areas, and a perfect new space for a walk-in pantry.

With the practical planning sorted, Nathan put together a warm and inviting palette: the pure white kitchen was cleverly tempered with beautiful timber battens and the client’s favourite red. The vertical line of the batten feature was repeated in the vertical struts defining the study nook, and screening the space from the front door.

The judging panel of this year’s KBDi Designer Awards loved this kitchen, awarding Nathan the category title of KBDi Designer – Large Kitchens SA and the state award of KBDi Kitchen Designer of the Year SA – 2017. Find out what the judges had to say about Nathan’s kitchen here.

See more of Nathan’s work at http://spacecraftjoinery.com.au/.